UZMAN JANDARMAYA ZAM YAPILACAK

http://www.medyatakip.com/medya_sistem/yb_kupurgoster.php?gno=201206538456&marka=1
Uzman jandarmaya ZAM YAPILACAK
Uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin tasarı Başbakanlık’a gönderildi. Maaşlarda iyileştirme yapılacağı belirtildi ÖNDER YILMAZ Ankara İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin tasarının Başbakanlık’a gönderildiğini açıklayarak, fakülte bitirenlere birinci dereceden emekli olma hakkı tanınacağını, ek gösterge rakamlarının 1600’den 2200’e yükseltirek maaşlarında iyileştirme yapılacağını kaydetti. Şahin, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne müracaat etme hakkı bulunan uzman jandarma ve uzman erbaşların, YAŞ kararlarına tabi olması yönünde bir çalışma olmadığını belirtti.
Şahin soru önergesini yanıtlarken Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde halen 24 bin 157 uzman jandarma ve 8 bin 35 uzman erbaşın görev yaptığını kaydetti.
Şahin, uzman jandarma ve uzman erbaşların YAŞ kararlarına tabi olmaları yönünde çalışma olup olmadığı konusunda, "Kendileri hakkında tesis edilen her türlü idari işleme ilişkin olarak Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne (AYİM) müracaat etme hakları bulunmaktadır. YAŞ kararları, subay ve astsubaylar gibi uzman jandarma ve uzman erbaş statüsündeki personeli de doğrudan veya dolaylı şekilde etkilemektedir" dedi.
Şahin şu bilgileri verdi: "Mesleğe başlangıç dereceleri ll’den 10. dereceye yükseltilecek. Fakülte ve yüksekokul bitirmeleri halinde 1. dereceden emekli olabilecek. Fakülte ve yüksekokul bitirdiklerinde ilave derecede/kademe alabilecek.
Halen uygulanmakta olan ek gösterge rakamı 1600’den 2200’e yükseltilecek. Fakülte ve yüksekokul bitirmeleri halinde 1. dereceden emekli olabilecek.
Fakülte ve yüksekokul bitirdiklerinde ilave derece/kademe alabilecek. Astubaylara verilen ek gösterge rakamının üçte ikisi oranında ek gösterge alabilmesi öngörülmüştür. Tasarının yasalaşması halinde uzman jandarma ve uzman erbaşların maaşlarında iyileştirme sağlanacağı değerlendirilmektedir."