Dolar 34,4768
Euro 36,3253
Altın 2.957,23
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 2°C
Paz 2°C
Pts 2°C

ŞEHİT OĞULLARI İÇİN ODAYI MÜZEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

ŞEHİT OĞULLARI İÇİN ODAYI MÜZEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER
20/12/2012 7:41 PM
2.226
A+
A-

Şehit Oğulları İçin Odayı Müzeye Dönüştürdüler

Şehit Astsubay Şahap Gürsoy’un ailesi, evlerinin bir odasını şehidin eşyasının sergilendiği müzeye çevirdi.

Haber: Şehit Oğulları İçin Odayı Müzeye Dönüştürdüler
Van’ın Başkale İlçesi’nde karakola yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Şahap Gürsoy’un annesi Şakire ve babası Sami Gürsoy, kendilerine teslim edilen Türk bayrağını en iyi şekilde korumak ve oğullarını anmak için evlerinin bir odasını şehidin eşyasının sergilendiği müzeye çevirdi.

Tokat‘ta merkeze bağlı Kızık Köyü’nde yaşayan Sami ve Şakire Gürsoy çiftçinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Astsubay Şahap Gürsoy, 21 yaşındayken, 10 Ağustos 2009 tarihinde görev yaptığı Van’ın Başkale İlçesi’ndeki karakola yıldırım düşmesi nedeniyle şehit düştü. Şehit Gürsoy’un ailesine ise cenaze törenin ardından askeri erkan tarafından Türk bayrağı teslim edildi. Acılı çift, kendilerine teslim edilen Türk bayrağını en iyi şekilde korumak ve oğullarını anmak için evlerinin bir odasını müzeye dönüştürdü. Oluşturulan müzede Türk bayrağının yanı sıra Şehit Şahap Gürsoy’un, kamuflajı, tıraş takımı, kalemleri, cüzdanı, fotoğrafları, bilgisayarı, son giydiği postalı, tabutuna sarılan Türk bayrağı ve çok sayıda eşya sergileniyor.

Baba 52 yaşındaki Sami Gürsoy, müzenin oluşturulması sırasında odanın balkonunu yıktırdığını söyleyerek, "Burayı oğlumuzun anısını yaşatmak için oluşturduk. Burada çok sayıda eşyası var. Burası bizim için özel bir oda fakat görmek isteyen vatandaşları da buraya alıyoruz" dedi.

‘ODAYA GİRİNCE HUZUR BULUYORUM’

Odaya girince huzur bulduğunu söyleyen 42 yaşındaki anne Şakire Gürsoy ise "Oğlumun sağlığında doyamadık birbirimize. Oğlum ben doymadan şehit oldu. Oğlum şehit olunca, bize bayrak verilince, o gün aklıma böyle bir çalışma geldi. O gün dedim babasına, ‘Biz böyle bir şey yapalım. Biz bu bayrağı nerede saklarız?’ diye. Oğlumuz gittikten sonra ilk verilen ve sonuna kadar saklayacağımız bir hediye olduğunu düşündüm. Burayı böyle yaptık" diye konuştu.

Eşyaya gözü gibi baktığını belirten anne Gürsoy, "Evladını hiç kimse unutmaz. Ben de asla unutmam. Bir dakika bile olsa aklımdan çıkmaz" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM ELBİSESİNDEN ÇIKAN SAKIZ DA MÜZEDE

Müzede yer alan her eşyanın dikkatini çektiğini söyleyen anne Gürsoy, şöyle konuştu: "Onun valizinden ne çıktı ise onu koydum buraya. Başka hiçbir şey koymadım. Eğitim elbisesinin cebine elimi attığımda sakız ve kabında yazılı falı çıktı. Onu okuyunca çok anlamlı buldum ve çerçevelettirip buraya koydum."

FALDA YAZAN

Şu altın kalpliye bir bak

Güzel yaratmış onu Hak

Sana yolda eşlik edip

Her gün eve bırakacak – Tokat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.