GAZİYE PROTEZ BACAK İCRASI

MİLLİYET
http://mas.tbmm.gov.tr/Viewer/View/2878116
Gaziye protez bacak icrası
Kuzey Irak’ta 1995 yılında katıldığı terör operasyonunda bastığı mayının infilak etmesi sonucu sağ bacağını kaybeden Kahramanmaraşlı gazi Nurettin Paksoy, daha iyi yürümek için 9 ay önce bankadan 60 bin lira kredi çekip 93 bin 621 liralık elektronik protez bacak taktırdı.
Mücahit YOLCU / KAHRAMANMARAŞ DHA
SGK, firmaya 8 ay boyunca ödeme yapmadı. SGK, Paksoy’un girişimlerinin ardından 93 bin 621 lira tutarındaki elektronik protez bacağın, ’en düşük fatura bedeli’ kapsamında 54 bin lirasını ödeyip geri kalan kısmını ödemeyince, firma gazi Paksoy’a icra davası açtı.
‘Mağdur durumdayım’
Evine gelen icra tebliğiyle şoke olan gazi Paksoy, protez bacağına gelebilecek haciz için endişelenmeye başladı. Paksoy, yetkililerin sorununa bir an önce çözüm bulmasını isteyerek, “Ben 44 yaşındayım, ilk defa evime bir icra kağıdı geldi. Bundan dolayı ailevi problemlerim oldu, mağdur durumdayım. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulması istiyorum” dedi.