EMEKLİ SUBAY VE ASTSUBAYLAR İÇİN ZAM TEKLİFİ

CHP Adana milletvekili Ali Demirçalı, emekli subay ve astsubayların maaşlarında artış sağlanması için kanun teklifi verdi

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, subay ve astsubayarın emekli maaşlarında 370-385 TL arası artış sağlanması için kanun teklifi verdi.
Teklifin gerekçesinde, son dönemlerde yapılan düzenlemeler ile birçok kamu personelinin makam ve görev tazminatı almaya hak kazandığı belirtilerek, yarbay ve üst rütbeli subaylara verilen makam ve temsil tazminatlarının kıdemli binbaşı ve daha alt rütbedeki emekli subaylar ile üstsubaylara da verilmesiyle aynı derece ve kademedeki personel arasındaki eşitsizliğin giderilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Teklife göre; 1’inci dereceye yükseltilen ve (3.600) ek göstergeye hak kazanan subay ve astsubaylara (4.800) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktar görev tazminatı olarak ödenecek. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulamayacak. Ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanacak.