ATAMIZI SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

ATAMIZI SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin kıymetli mensupları, meslektaşlarımız ve aileleri,
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 80’inci yıl dönümünde, büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği mensupları olarak 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, ATATÜRK’ün düşünce ve devrimlerini daha iyi anlamak ve anlatmak için bir fırsat olarak görüyoruz.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ordusu ve halkıyla birlikte; 20’nci yüzyılın başında tarihten silinmeye mahkum edilmek istenen ülkemizi ve milletimizi, askeri ve siyasi dehasıyla, acımasız bir istilanın pençesinden kurtarmıştır.
ATATÜRK, bütün yaşamı boyunca yenilgi tanımayan büyük bir komutandır. Osmanlı Devleti'nin son yıllarından Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar birçok cephede askeri harekatlara katılmış, harp tarihine geçen büyük savaşlar yönetmiş, üstün askeri dehası, yüksek komutanlık becerisi ve çok sevdiği halkından aldığı güçle, bütün bu savaşlardan zaferle çıkmayı başarmıştır.
ATATÜRK, dahi bir asker, eşine az rastlanır nitelikte bir devlet adamı ve büyük bir lider olmanın yanında, birçok bakımdan tarihe damgasını vurmuş bir fikir adamıdır.
Türkiye Cumhuriyeti’ni dayandırdığı temel esasların evrensel niteliği, modern bir toplum hayatını hedefleyen devrimleri, her yeni gün yepyeni anlamlar kazanan söylemleri ve kaleme aldığı nitelikli eserleri kendisine aynı zamanda bir düşünür kimliği de kazandırmıştır.
Yüce ATATÜRK’ün aydınlık fikirlerinin etkisi, yalnızca ülkemizle sınırlı kalmamış, zihinlerde meydana getirdiği aydınlanma ve yüreklerde yaktığı özgürlük ateşiyle, bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlere örnek teşkil etmiş ve ülke coğrafyalarının yeniden şekillenmesine yol açmıştır.
Ebedi Başkomutanımız Yüce Önder ATATÜRK,
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği mensupları olarak, yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisiyle, üyelerimizin ve asil milletimizin hizmetindeyiz. Size olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün daha da artarak sonsuza kadar sürecektir.
Ruhunuz şad olsun. Ebedi uykunuzda huzur içinde yatın.
Hamza DÜRGEN
TEMAD Genel Başkanı