Dolar 34,5330
Euro 36,1877
Altın 2.963,29
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 2°C

ÜNİVERSİTE SINAVI TOEFL GİBİ OLACAK

ÜNİVERSİTE SINAVI TOEFL GİBİ OLACAK
02/10/2012 10:04 AM
20.478
A+
A-

http://www.medyatakip.com/medya_sistem/yb_kupurgoster.php?gno=201210119885

Üniversite sınavı TOEFL gibi olacak

Yüksek öğretime geçişte TOEFL modeli geliyor… Bakan Ömer Dinçer, ‘Yılda bir kez yapılan sınav büyük baskı oluşturuyor. Birden çok sınav yapılacak. Çocuk hazır hissettiğinde girecek. Hangisinde başarılıysa onu kullanacak’ dedi

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den, yol haritasına ilişkin önemli bilgiler… Dinçer, AA Editör Masası’na konuk oldu, şu açıklamaları yaptı: 

STRESTEN KURTULMAK GEREK: ‘Şu an sınavı yılda bir kere yapıyoruz. Toplum, 1 milyon 800 bin öğrenci ve ailesi buna odaklanıyor. Toplumda büyük gerilim oluşturuyor. Şimdi yapacağımız şey bu. Yani YGS’yi yılda birden çok kez yaparak çocuklarımıza hayatın bir tek imtihana bağlı olmadığını anlatacağız. TOEFL’da olduğu gibi çocuk kendini hazır hissettiğinde yılda birden çok kez yapılan sınavlar için randevu alıp giriş yapacak ve hangisinde daha başarılıysa onu kullanabilecek.

2014’TE BAŞLAYACAK: 2014’te uygulamaya başlayacağız. Ulusal düzeyde bir bilişim altyapısına ihtiyacımız var. Bir soru bankasının oluşturulmasına ihtiyaç var. Birbirini tekrar etmeyen ve bilgisayardan seçtiğinde kopya unsurunu bünyesinde barındırmayacak türden çok sayıda, diyelim ki 10 milyon, 20 milyon soruya ihtiyaç var.’

KÜRTÇE DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜR DİYE DÜŞÜNDÜM: Seçmeli derslerle ilgili rakamları da paylaşan Bakan Ömer Dinçer, ‘Yaşayan Diller ve Lehçeler dersinin daha fazla seçileceğini, Kürtçe dersinin daha fazla ilgi göreceğini tahmin ediyordum’ dedi.

EŞ DURUMUNDAN ATANAN TEŞEKKÜR ETSİN: Dinçer şöyle devam etti: ’25 binden biraz fazla öğretmen eş durumundan yer değişikliği talep etti. Ne yazık ki 17 bine yakını sınıf öğretmeniydi. Eş durumundan bu zamana kadar taleplerin yüzde 95’ini karşıladık. Bu öğretmenlerimiz lütfen bir çıkıp teşekkür etsin bunun yapıldığını insanlarımız görsün. Eş durumundan atama olmadığını iddia eden şu an bin, bin 500 kişi kalmıştır.

DERSHANE KARARI 2013’TE: SBS ile dershanelerle ve lise çeşitliliğiyle ilgili kararları 2013 yılı içinde vereceğiz. Muhtemeldir ki, 2013-2014 eğitim öğretim yılına bu konudaki birçok stratejimizi de uygulamaya koyabiliriz.
Eğitiminizi iyileştirirseniz dershanelere ihtiyacınız azalır. Şayet talebi belli oranda düşürmeksizin sadece hukuken dershaneleri kapatma noktasına gidersek o zaman bunun başka alanlara kanalize olacağını da varsaymamız gerekiyor. Bu kararımız aslında SBS’nin yapılış şekliyle de ilgili. SBS’nin kaldırılmasıyla ilgili meseleler lise çeşitliliğiyle alakalı.

PARTİDE OLİGARŞİ OLUŞMAYACAK: AK Parti Kongresi’ni değerlendiren Dinçer, partisinin ‘üç dönem’ şartını koyarak ‘Oligarşinin Tunç Yasası’nı işletmediğini vurguladı: ‘Yapıda bir oligarşi oluşmayacak ve bu yapı içinde kendi ilkeleri doğrultusunda sürekli yenileme olacak. Bu yönetim bilimi açısında da ayrıca incelenmeye değer bir içerik taşıyor. Gidenler de bütünüyle teşkilattan ayrılmıyor.

KAÇ ÖĞRENCİ HANGİ DERSİ SEÇTİ?
ORTAOKULLARDA seçmeli derslere ilişkin son veriler şöyle:
1 Matematik Uygulamaları: 593 bin
2 Yabancı dil: 495 bin
3 Kuran-ı Kerim: 480 bin
4 Hz. Muhammed’in hayatı: 305 bin
5 Spor ve Fiziki Etkinlikler: 300 bin
6 Okuma Becerileri: 259 bin
7  Bil.Teknolojileri ve Yazılım: 221 bin
8  Temel Dini Bilgiler: 180 bin
9 .Bilim Uygulamaları: 161 bin
10  Zeka oyunları: 138 bin
11 Görsel Sanatlar 101 bin
12  Müzik 72 bin
13  Yazarlık ve Yazma Becerileri 68 bin
14  Drama:  57 bin
15 Yabancı Diller ve Lehçeler: 25 bin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.