Dolar 34,2822
Euro 37,2128
Altın 2.980,73
BİST 9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 11°C
Az Bulutlu
Ankara
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 16°C

ASTSUBAYLARDAN HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM… “RIZKIMIZ VE HAKLARIMIZ ÜZERİNDEN TASARRUF YAPMAYIN”

ASTSUBAYLARDAN HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM… “RIZKIMIZ VE HAKLARIMIZ ÜZERİNDEN TASARRUF YAPMAYIN”
10/10/2024 10:10 AM
1.234
A+
A-

ASTSUBAYLARDAN HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM… “RIZKIMIZ VE HAKLARIMIZ ÜZERİNDEN TASARRUF YAPMAYIN”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğimiz (TEMAD), Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet ŞİMŞEK’in talihsiz emri sonrası, son anda torba yasadan çıkartılan Tazminatlarımız için şimdi de Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yapmışlardır.

TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde yapılan Basın Toplantısına, TEMAD Genel Merkezimizin Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şubelerimizden; Çankaya Şube Başkanımız Sn. Bayram Ali SERT, Gölbaşı Şube Başkanımız Sn. Erdal AYDOĞDU, Keçiören Şube Başkanımız Sn. Emine KESKİN ARAS ve Yönetim Kurulları, Bolu Şube Başkanımız Sn. Ramazan MUSLUK ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Emekli Astsubaylarımız ve Ailelerinden oluşan Üyelerimiz, ulusal kanallar ve haber ajansları katılmışlardır.

Neden bizim haklarımız ve rızkımız üzerinden tasarruf yapılıyor

Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN ve Yönetim Kurulumuzun büyük uğraşlar sonucu, MSB yetkililerine verdirdikleri, içinde Tazminatlarımızın da olduğu Torba Yasa Teklifi TBMM’ne sunulmuş ancak son anda Hazine ve Maliye Bakanlığının Tasarruf Tedbirleri kapsamında içerisinden sadece Tazminatlarımızın olduğu madde çıkarılmıştır.

Bunun üzerine, Ankara ve diğer illerimizde bir dizi eylem yapan TEMAD Genel Merkezimiz, Şubelerimiz ve üyelerimiz, ellerinde “Tazminat hakkımızı istiyoruz” yazılı dövizlerle ve Türk Bayrakları ile sloganlar atarak bir yenisini daha Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirmişlerdir.

“Halının üzerinde gezen müezzinlere verdiniz, Çalının üzerinde gezen Astsubaylara vermediniz.”

TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN, Astsubaylık mesleğinin zorluklarına dikkat çekerek sahada, yaz-kış, gece-gündüz, zorlu çevre koşullarında görev yapan Astsubaylarımızın, diğer çalışanlarla asla kıyas yapılamayacağını ve masa başında çalışanla sahada çalışan kişi arasındaki adaletsizliği dile getirmişlerdir. Masa başında, belki de askerlik görevini dahi yapmayan kişilerin bizler hakkında karar verici olduklarını, bu kişilerin, kısa süreli de olsa bizlerin nerelerde, ne şartlar altında görev yaptığımızı görmeleri gerektiğini söylemiştir.

Astsubayları hakir gören zihniyeti asla kabul etmediklerini ifade eden Genel Başkanımız Sn. DÜRGEN, “Bundan sonra bizler için olmazsa olmazımız tazminat hakkımız. Bizler, sizlerden sadaka istemiyoruz. Bizler, hakkımız olanı istiyoruz” diye konuşmuşlardır.

Yıllarca vatanımıza hizmet eden Astsubaylarımızın hak ettikleri Tazminatlarına kavuşmaları için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN yaptığı basın açıklamasında şöyle konuşmuştur: 

“DEĞERLİ BASIN MENSUBLARI, KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM, 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği olarak bugün TC. Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde toplandık. Çünkü, ‘ASTSUBAYLARIN TAZMİNAT HAKKI’nın verilmesi konusunda çıkacak yasa teklifine Maliye Bakanlığı yetkilileri engel oldukları için, yani taş koydukları için buradayız.

Değerli Basın Mensupları, sesimiz olun!

Yüce Türk Milleti; sesimizi duyun!

Biz ASTSUBAYLAR, milletimizin bağrından çıkan, vatanı ve milleti için canını feda eden, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ana unsuru ve omurgasını oluşturan biz ASTSUBAYLAR, yıllardır mağdur ediliyoruz.

Hakkımız olan Görev Tazminatı verilmiyor.

Bu konuda Sn. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, gelmiş geçmiş Milli Savunma Bakanları ve tüm yetkililer; TBMM’de, kamuoyu önünde, televizyon kanallarında ve basın açıklamalarında defalarca Astsubaylara, bizlere söz verdiler.

Maalesef, sözlerini tutmadılar. Verdikleri sözleri unuttular, bu güne kadar bizlere verilen sözlerde olumlu bir gelişme olmadığı gibi yasal bir çalışma da sonuçlanmadı.

Peki, bizler bugün burada Maliye Bakanlığı önünde neden toplandık?

Çünkü, geçtiğimiz günlerde, TBMM’de, MSB’na ait torba teklif yasalaştı. MSB’na ait teklifte bulunan ASTSUBAYLARA verilecek Haklarla ilgili madde, maalesef  Hazine ve Maliye Bakanlığının engellemesi ile tekliften çıkartıldı.

Gerekçeleri ne?

Ekonomik tasarruf tedbirleri…

Değerli Basın Mensupları, Yüce Türk Milletinin önünde sizlere soruyorum? Ekonomiyi Astsubaylar mı batırdı. Enflasyonu biz mi yükselttik ya da Ekonomiyi biz mi yönetiyoruz?

Neden bizim haklarımız, rızkımız üzerinden tasarruf yapılıyor.

Sn. Maliye Bakanına buradan sesleniyoruz,

Astsubaylar, Türk Milletinin teminatı Ömer HALİSDEMİR’lerdir. Güvenlikten tasarruf olmaz. Güven olmayan yerde ekonomi de olmaz.

Sizin yaptığınız nedir biliyor musunuz?

Halının üzerinde gezen müezzinlere verdiniz, Çalının üzerinde gezen Astsubaylara vermediniz.

Masa başında oturanlara devletin imkanlarını dağıttınız, dağlarda nöbet tutan Astsubayları unuttunuz. Mahrum ettiniz.

Seçim öncesi torba torba dağıttınız. Astsubaylara gelince torbayı düşürdünüz.

Tasarruf dediniz, Astsubayların haklarını yediniz.

Herkes çok iyi biliyor ki, daha güçlü bir Türkiye’nin oluşması, daha güçlü bir Silahlı Kuvvetlerine, daha güçlü bir orduya bağlıdır. Görüyoruz etrafımızdaki cehennem ateşlerini… Güçlü ordusu olmayan ülkelerin ne hale geldiğini…

Aziz Milletimiz biz ne istiyoruz? Hakkımızı istiyoruz.

Aziz Milletimiz biz ne istiyoruz? Tazminatlarımızı istiyoruz.

GÜÇLÜ ASTSUBAY, GÜÇLÜ ORDU, GÜÇLÜ ORDU, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

TEMAD GENEL BAŞKANLIĞI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.