Dolar 34,2822
Euro 37,2128
Altın 2.980,73
BİST 9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 11°C
Az Bulutlu
Ankara
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 16°C

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİMİZİN (TEMAD) EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR… BURSA’DAN EN GÜR VE GÜÇLÜ SESİMİZLE HAYKIRDIK: “HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİMİZİN (TEMAD) EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR…  BURSA’DAN EN GÜR VE GÜÇLÜ SESİMİZLE HAYKIRDIK: “HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
14/09/2024 10:22 AM
499
A+
A-

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİMİZİN (TEMAD) EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

BURSA’DAN EN GÜR VE GÜÇLÜ SESİMİZLE HAYKIRDIK: “HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğimiz (TEMAD), haklarımız mücadelesinde yapmış oldukları eylemlerin bir yenisini Bursa’da gerçekleştirmişlerdir.

2023 Genel Seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, 2024 Yerel Seçimlerinden önce de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet YILMAZ, Emekli Astsubaylarımıza tazminat haklarının verileceği yönünde söz vermişlerdi. Fakat torba yasadan çıkması beklenen tazminat hakkımız son anda resmen cımbızlanılarak yasa içerisinden çıkarılmıştır. Bunun üzerine İllerde eylem yapmaya başlayan TEMAD üyesi Emekli Astsubaylarımız ve aileleri, 23 yıldır beklenilen tazminat haklarımız için Bursa basın açıklamasında bir araya gelmişlerdir. 

TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN’in başkanlığında, TEMAD Yönetim Kurulu, Çanakkale, Balıkesir, Kırıkkale, Yalova Şube Başkanlarımız ve Yönetimleri, İlçe Başkanlıklarımız, ve Üyelerimizin yanı sıra, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Cenk ÖZATICI ve İYİ Parti Milletvekili Sn. Yüksel Selçuk TÜRKOĞLU’nun da katılımlarıyla Astsubay tazminat haklarımızla ilgili yapılan basın açıklamamız, 13 Eylül Cuma günü, Bursa Fomara (15 Temmuz) Meydanı’nda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlamıştır.

‘Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz’

TEMAD Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN konuşmalarında, “16 Mayıs 2024 tarihinde, kapalı kapılar ardında, Astsubayların tazminat hakkı torba yasadan çıkarılıp kenara konurken AK Parti Bursa Milletvekilimiz Sn. Refik ÖZEN bu olaya bizzat şahit olanlardan. Keşke şu an aramızda olsaydı da birkaç cümle söyleseydi, anlamlı olurdu.” diyerek 16 Mayıs tarihinde, Meclis’te, milletvekillerinin Astsubayların tazminat hakkını ötelediğinden itibaren yurt genelinde eylemler yapma kararı aldıklarını belirtmişlerdir. Balıkesir, Denizli ardından Bursa’da düzenlenen eylemlerin ardından 2 Ekim itibarıyla Milli Savunma Bakanlığı önünde, Türkiye geneli bütün Şubelerimizle birlikte nöbet eylemine başlayacaklarını duyurmuşlardır.

DÜRGEN, “En gür ve güçlü sesimizle buradan haykırıyoruz. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz eylemlerle de taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz. Astsubayların hakkı teslim edilene kadar mücadelemiz devam edecek. Her ne olursa olsun, bu işten sonuç alıncaya kadar davamızın peşinde gideceğiz” demişlerdir. 

‘2 Ekim’de Milli Savunma Bakanlığı önünde nöbet eylemi başlayacak’

DÜRGEN, “TEMAD olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izindeyiz ve onun kurduğu Cumhuriyetin teminatıyız. Sonuna kadar, anayasal haklarımız çerçevesinde, haklı mücadelemize devam edeceğiz. Hep birlikte Ankara’dayız ve 2 Ekim’de Milli Savunma Bakanlığı önünde nöbet eylemimiz başlayacak.” vurgusu yaparak konuşmalarını bitirmişlerdir. 

Toplantı, konuşmaların ardından sona ermiştir.

TEMAD üyelerimiz, hak mücadelesine destek ve çözüm çağrısında bulunarak, bu konuda Hükümet tarafından adım atılmasını beklediklerini ifade etmişlerdir.

TEMAD GENEL BAŞKANLIĞI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.